Er du bevisst dine dagdrømmer?

Er du bevisst dine dagdrømmer?

Gjennom dagdrømmer, fantasier og drømmer om natten kommer du i kontakt med forskjellige bilder og symboler, også kaldt arketyper. Arketyper(ref. Carl Gustav Jung) er bestemte bilder eller symboler som har den egenskapen at jo tydligere de er, jo mer inntrykk gjør de både mentalt og emosjonelt. Symbolene vi møter på har en universell, kollektiv side som er knyttet til arketypenes verden og en individuell side med tilknytning til det enkelte menneskets egen erfaring og kulturelle forståelse.

Er du oppmerksom, kan dagdrømmene eller drømmene om natten vise deg symboler som vil bevisstgjøre deg på både problemer og løsninger i samme drøm. Et eksempel jeg har, er fra en av mine kunder på Drømmetydningskurset der kunden hadde en dagdrøm som «snurret» som en film på repeat, helt til budskapet ble forstått. Og det samme gjelder for tilbakevendene drømmer vi har om natten, «filmen» blir vist oss helt til budskapet blir forstått.

Det fine med drømmer er at vi har de med oss overalt og at vi kan se på dem som vår beste venn som vil oss vel ?

Eks. på arketypisk symbol er slangen som er et universelt symbol for helbredelse, liv, død og gjenfødsel. Ikke den fysiske død, men overgangen mellom det gamle og nye der hamsikfte gjenspeiler død og gjenfødsel.

slange dagdrømmer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen